Kategorije

Vsebine

  03 713 34 59 ali 03 713 34 73 - od ponedeljka do petka (8h - 15h)

Vakumski aparati

Shranjujte in ohranite vašo hrano svežo karseda dolgo s pomočjo vakumskih aparatov. Vakumsko pakirani izdelki lahko ostanejo užitni kar 3-5 krat dlje kakor nepakirani, kar vam pomaga pri preprečevanju nastajanja odpadne/pokvarjene hrane. Tudi okus ostane dalj časa brezhiben. Vakumski aparati so primerni za vakumsko shranjevanje mesa, zelenjave, sira, lahko pa zapakirate katerokoli živilo, s katerim želite dopolniti vaše recepte.
Preberi več

Vakumski aparati izsesajo ves zrak in vrečk, namenjenih pakiranju, in ustvarijo neprodušen pečat, ki preprečuje kvarjenje živila.

Vakumski aparati so manjše naprave, ki - kot smo omenili - odstranijo zrak iz plastočnih vrečk, v katerih shranimo živila. Po odstranitvi zraka vakumski aparat z uporabo tehnologije pečatnega zapiranja omogoči, da zrak ne more priti v zapakirano embalažo. Ti pečati tako poskrbijo, da hrana ostane dalj časa sveža. Poleg tega pa vakumski aparat poskrbi tudi za priročno shranjevanje hrane, saj zaradi iztisnjenega zraka močno zmanjša volumen prostora, potrebnega za shranjevanje.

Klasične metode shranjevanje kot so npr. vrečice z zadrgami, folije, plastični ovoji in škatle za shranjevanje, vam niti približno ne nudijo takšnega učinka kot vakumsko shranjevanje. Razlika je več kot očitna. Zrak je največji sovražnik svežine živil in glavni razlog za nastajanje ledu in dehidracije shranjene hrane v hladilniku, zamrzovalniku in shrambi. Klasične metode shranjevanja v embalaži ohranijo zrak, kar kljub naši skrbnosti povzroča izgubo okusa živil in hranljivih snovi čez čas.

Ko boste enkrat lastnik vakumskega aparata, boste opazili, da ga sploh ne pospravljate več s kuhinjskega pulta, saj ga uporabljate tako pogosto. Določena živila, ki jih shranite s pomočjo vakumskega aparata, ohranijo svojo kakovost tudi do enega leta in več, kar pomeni, da si lahko naredite zaloge določenih živil in boste brez skrbi, da vam še dolgo ne bodo pošle. Več kot eno leto staro vakumsko pakirane jagodičevje je po odprtju videti kot da je bilo včeraj nabrano. Poskusite to s klasičnim načinom shranjevanja, pa bo rezultat ena velika kocka ledu.

Če ste še vedno v dvomih, ali se vam nakup vakumskega aparata izplača ali ne, vam predstavljamo strnjenih nekaj ključnih razlogov, s katerimi boste zagotovo hitreje sprejeli odločitev.

Vakumski aparat kot pripomoček za shranjevanje hrane: odlična rešitev za shranjevanje zamrznjenih živil, kot npr. graha, brokolija, jagod, paprik, borovnic, zelenega fižola in vseh ostalih podobnih živil. Živila najprej zamrznite, nato pa jih zapakirajte po porcijah in zapečatite. To je izjemno praktičen način za pravilno doziranje pri pripravi naslednjega obroka, saj boste lahko vzeli zgolj eno ali dve vrečici - ravno toliko, kot potrebujete.

Uporabite vakumski aparat za zaščito kovinskih delov jedilnega pribora pred korozijo: zrak in vlaga lahko skozi čas poškodujeta kovinske dele. Z uporabo vakumskega aparata lahko to preprečite - zaščitite vaš srebrni jedilni pribor in si prihranite ogromno časa, ki bi ga sicer namenili poliranju. Preden pribor shranite, ga najprej zavijte v debelejšo kuhinjsko brisačko, da ostri deli ne bodo poškodovali vakumsko zaprte embalaže.

Prav tako lahko vakumsko zaprete neporabljene piškote, čips in podobne prigrizke, ki so vam ostali od zadnjega filmskega večera. Navadne sponke za shranjevanje bodo sicer opravile svoje delo, a bo hrana v primeru vlažnih razmer kljub vsemu spremenila strukturo.

Skupina
Proizvajalec
Razvrsti: Izpostavljeno
AKCIJA
-32%
xml-vs110w-0

GORENJEVakumski aparat VS110W

Varjenje in vakumiranje za vsako gospodinjstvo.
  63,89
  94,90
  0
  -20%
  xml-vs120e-0

  GORENJEVakumski aparat VS120E

  Ohranjanje svežine na preprost način.
   87,84
   109,90
   0
   -4%
   xml-svc03-0

   GORENJESet posodic za vakumiranje SVC03 - dodatek

   Dodatek za vakumski aparat VS120E
    21,96
    22,90
    0
    xml-vb1255-0

    GORENJEVB12/55

     7,50
     0