Kategorije

Vsebine

  03 713 34 59 ali 03 713 34 73 - od ponedeljka do petka (8h - 15h)

Posoda

Kakovostna posoda za kuhanje je zagotovo ena izmed najboljših naložb, kar jih boste naredili v vašem gospodinjstvu. A izbrati primerne kose posode je lahko zaradi široke ponudbe na trgu zelo zahtevno. Ne glede na to, ali porebujete samo določen kos posode ali celoten set (zanj se ponavadi odločajo tisti, ki na novo opremljajo kuhinjo), se morate najprej vprašati, kako in na kakšen način boste kuhali, za koliko ljudi boste najpogosteje uporabljali posodo ter na kakšni stopnji je vaše znanje/spretnost kuhanja.
Preberi več

Ko boste določili vse te faktorje, bo nakup kuhinjske posode popolnoma enostavno opravilo. Kuhinjska posoda je širok pojem in vključuje kose zelo različnih tipov in namenov. Zato je prav, da se pred nakupom pozanimate, kaj sploh je na voljo in kaj boste v vašem gospodinjstvu potrebovali. Če ste v kuhanju popoln začetnik, je najbolje, da se odločite za najbolj učinkovite in osnovne kose posode, ki jih vsaka gospodinja oz. gospodinjec potrebuje v svoji kuhinji. To so lonec in tri tipične ponve.

V Aliansi vam je na voljo širok nabor različni kosov kuhinjske posode priznane nemške blagovne znamke ELO. Gre za podjetje, ki se že več kot 80 let uspešno ukvarja s proizvodnjo in prodajo kuhinjske posode ter pripomočkov v kuhinji, in so med vodilnimi v svetovnem merilu. S kakovostno kuhinjsko posodo ELO, ki jo odlikuje tudi sodoben dizajn, vam bo kuhanje še v večje veselje in užitek.

Ste ravnokar pred nakupom novega seta kuhinjske posode? Ali pa morda potrebujete samo novo ponev, ker materialu, iz katerega je narejena vaša stara ponev, ne zaupate več? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe po kuhinjski posodi, je zelo pomembno, da jo znate pravilno uporabljati in vzdrževati. Le tako ji boste namreč podaljšali življenjsko dobo in kakovost delovanja. Posodo takoj pred prvo uporabo operite z vročo vodo in detergentom. Vedno pazite, da se prazna posoda ne pregreje, pri kuhanju pa bodite pozorni, da tekočina nikoli ne izpari do konca. Za čiščenje posode nikoli ne uporabljajte grobih čistilnih sredstev, da posode ne poškodujete. Po uporabi lahko posodo kmalu očistite. Počakajte toliko, da se ohladi. Če je umazanija na posodi bolj trdovratna, vanjo za nekaj časa vlijte toplo vodo in počakajte, da se umazanija odmoči. Razlika je seveda, ali posodo perete ročno ali v pomivalnem stroju. Če ste že pred nakupom kuhinjske posode prepričani, da jo boste prali v pomivalnem stroju, obvezno preverite, da je posoda za to primerna. Pozanimajte se pri proizvajalcu oz. ponudniku. V primeru ročnega pranja pa vedno upoštevajte, da lahko z npr. žičnato gobico določene izdelke poškodujete. Še posebej pozorni morate biti pri čiščenju posode iz nerjavečega jekla – v tem primeru mora obvezno tudi žična gobica biti iz nerjavečega jekla. Pozor: posode s teflonskima ali termo keramičnim premazom nikoli ne smemo čistiti z žično gobico. Pa še pomemben podatek: teflonska ali termokeramična posoda lahko ob nenadni temperaturni spremembi doživita šok in pride do izgube karakteristik, zato vedno pazite, da takšna posoda po uporabi ne pride takoj v stik s hladno vodo.