Kategorije

Vsebine

  03 713 34 59 ali 03 713 34 73 - od ponedeljka do petka (8h - 15h)

Lonci na pritisk

Lonci na pritisk so vrsta kuhinjske posode, ki se sicer uporablja že zelo dolgo, a se kljub temu ljudje ne odločajo masovno za nakup. Prednosti uporabe lonca na pritisk niso dovolj izpostavljene in na žalost zaradi tega kuharji zamujajo odlične priložnosti za praktično in varčno pripravo jedi. Morda je razlog za nizko stopnjo popularnosti lonca na pritisk to, da je ta tip posode včasih pri kuhanju povzročal več težav kakor užitkov. A dejstvo je, da so sodobni lonci na pritisk nekaj popolnoma drugega kot so bili nekoč.
Preberi več

Nič več ni motečega piskajočega zvoka, sam lonec pa je opremljen z varnostnimi funkcijami, ki preprečujejo prekomerno proizvajanje pritiska. Tudi ročke pokrova so pri sodobnih loncih na pritisk zelo varne, saj jih lahko “zaklenemo” in se zagotovo ne bodo odprle dokler se ne sprosti pritisk v loncu. O zoprnih starih “ekonom” loncih ni torej niti sledu več – danes boste z uporabo kakovostnega lonca na pritisk deležni zgolj pozitivnih učinkov.

Če boste v svojo zbirko kuhinjske posode dodali še lonec na pritisk, boste deležni mnogo prednosti, med katerimi je vredno izpostaviti predvsem naslednje: 

1. več hranljivih vrednosti in boljši okus hrane: uživanje hrane, ki je skuhana v loncu na pritisk, ohrani več hranilnih snovi kot hrana, ki je pripravljena na katerikoli drug način v klasični posodi. Zakaj? Zato, ker dlje kot se hrana kuha, manj hranljivih vrednosti ostane v njej. Dejstvo, da se hrana v loncu na pritisk kuha manj časa, nam pove, da bo zato ohranila svojo pravo barvo in okus, posledično pa tudi minerale in vitamine, ki bi sicer z daljšim kuhanjem v veliki količini vode izpareli ali pa se popolnoma razredčili;

2. prihranek energije: kuhanje v loncu na pritisk je dosti bolj učinkovito kot uporaba treh posod na treh kuhalnih površinah, kar pomeni, da boste z njegovo uporabo tudi prihranili pri porabi energije;

3. prihranek časa: čas kuhanja je z uporabo lonca na pritisk precej krajši, in sicer za kar 70 %. Vsem so nam znani dnevi, ko pridemo iz službe popolnoma brez energije, a čaka nas priprava obroka za vso družino. V takšnih dneh je lahko lonec na pritisk resnično nepogrešljiv pripomoček, ki bo poskrbel, da bo okusen in hranljiv obrok na mizi v dobesedno nekaj minutah. Samo vstavite vse potrebne sestavine v lonec na pritisk in večerja bo gotova v času, ko boste uredili kuhinjo in pripravili mizo;

4. kuhinja se ne segreva: v vročih poletnih mesecih je ključno, da iz vsakodnevnih opravil izključite čim več takšnih, ki povzročajo dodatno segrevanje prostora. Največ toplote se proizvede ravno v kuhinji, zato moramo poskrbeti, da bomo v poletnih dneh kuhali s primernimi posodami. Priprava hrane na kuhalni površini s ponvami in klasičnimi lonci povzroča naraščanje toplote, ki se dviguje visoko nad kuhališče. Nekaj te toplote se v primeru kuhinjskega prezračevanja izloči v zunanjost, nekaj pa je zagotovo ostane v kuhinji. Lonec na pritisk pa poskrbi ravno za nasprotno – toploto in paro zadrži v svoji notranjosti in tak zagotovi prijetno temperaturo kuhinje in posledično celotnega prostora.

Skupina
Proizvajalec
Višina:
Razvrsti: Izpostavljeno
-9%
p-148.jpg

ELOLonec na pritisk 6l

    88,19
    97,99
    0
    -10%
    p-150.jpg

    ELOTesnilo za lonec na pritisk 8l

      7,19
      7,99
      0
      -9%
      p-149.jpg

      ELOTesnilo za lonec na pritisk

      Premer 22 cm
        5,39
        5,99
        0